Herentals-Anders trekt met 3 lijstaanvoerders naar de Herentalse kiezer. "Herentals-Anders of HA! is helemaal klaar om de burgers in de spotlight te zetten", zegt Dominique Bellens. "Het was een heftige maand, maar we hebben heel wat geëngageerde burgers warm gemaakt voor onze toch wel "andere" visie op het bestuur van een stad.

Ik ben dan ook fier de 15 Herentalsenaren bekend te maken die niet alleen de visie een warm hart toe dragen, maar ook bereid zijn HA! te vertegenwoordigen in de gemeenschap."

"3 bekende koptrekkers, 1 duwer"

"Dominique Bellens is 51. Ze is afgestudeerd als master in de communicatiewetenschappen. Veel Herentalsenaren kennen ze van haar jarenlange werk als KMO-adviseur bij BNP Paribas Fortis op de Grote Markt. Momenteel is ze zelfstandige bedrijfsadviseur bij Quarens. Ze woont sinds haar geboorte in Herentals. Ze heeft 2 zonen Ibra en Baba. Bellens is al 6 jaar actief in de lokale politiek.

Tweede koptrekker is Bert Hendrickx. Hij woont al van kindsbeen in Herentals en is altijd begaan geweest met zijn stad. Hij is bij de meeste Herentalsenaren bekend als "Bert van de Sportwinkel" (Hendrickx Sportswear) op de Lierseweg. Hendrickx is al 4 jaar geëngageerd in de lokale politiek.

Kathleen Laverge is licentiate vertaler-tolk die bijna 25 jaar actief is achter de schermen van de politiek, als eindredacteur in het Vlaams Parlement. Ze bemande 6 jaar de stoel van fractieleidster in de gemeenteraad. Afkomstig uit het verre Kortrijk, vertoeft ze al 20 jaar in de Kempen en koos ze 13 jaar geleden voor Morkhoven als echte thuishaven. Die bewuste keuze zet ze om in warm engagement.

De duwer van de lijst is Jan Goossens. Hij is vooral gekend als een van de organisatoren van Jazz in T'hals. Hij woont bijna 40 jaar in Herentals en zet zich sterk in om cultuur tot bij de burgers te brengen. In het dagelijks leven is hij grafische vormgever en opa van 2 knappe kleindochters.'

'HA! is zeker geen scheurlijst van een andere partij. Wel een nieuw burgerproject', klinkt het nog.

Op de HA!-foto vlnr : 1- Dominique Bellens; 2 - Bert Hendrickx; 3 - Kathleen Laverge; 4 - Esther Engels; 5 - Peter Hendrickx; 6 - Hilde Bogaerts; 7- Andy Gysen; 8 - Philomena Ahanor (Nigeria); 9 - David Rombouts; 10 - Freddy Bruynseels; 11- Sonia Claes; 12 - Yari Van Vliet; 13 - Clara Iyare (Nigeria); 14 - Chris Daelemans (niet op de foto); 15 - Jan Goossens. (pp)  Voor hun programma kijk op www.herentals-anders.be

8 Herentalse partijen in de clash : 199 kandidaten voor 29 zetels

Er nemen op 14 oktober maar liefst 8 Herentalse partijen deel aan de clash. Volg de komende weken alles op Nnieuws in de opiniestukken 'Onder de Belforttoren' met Frans Van Veldhoven. Afgelopen zaterdag legden 199 kandidaten officiëel hun 'sollicitatie' neer voor de 29 zetels. 

Nnieuws maakt eind september de resultaten van haar peiling bekend.  Onze redactie ondervroeg in de periode juni-augustus 440 Herentalsenaren naar hun kiestintenties. 

De week voor de verkiezingen verschijnt onze tweede peiling uit de periode augustus-september.  Nog een reminder uit 2012: onze peiling van oktober 2012 was op 1 zetel na, de effectieve einduitslag. 

Wordt vervolgd.